2. Izveden je pokus raspada saharoze na glukozu i fruktozu u kiselim uvjetima pri temperaturi \( 60^{\circ} \mathrm{C} \). Svakih 5 minuta tijekom raspada određena je množinska koncentracija saharoze u reakcijskoj smjesi.
Rezultati su prikazani u tablici.
2.1. Nacrtajte dijagram ovisnosti koncentracije saharoze o vremenu reakcije.
1
2.2. Kako povećanje početne koncentracije saharoze utječe na brzinu opisane reakcije?
1
2.3. Izračunajte ukupnu masu nastale glukoze i fruktoze u dvadesetoj minuti opisane reakcije. Volumen reakcijske smjese iznosi $10 \mathrm{~mL}$.
1
2.4. Na dijagramu skicirajte kako bi se mijenjala koncentracija saharoze pri raspadu na temperaturi višoj od $60^{\circ} \mathrm{C}$.
Označite krivulju na dijagramu koja odgovara temperaturi višoj od $60^{\circ} \mathrm{C}$.
1
ŠTO ČEKAŠ?
Isprobaj potpuno besplatno!
Registracijom dobivaš besplatan* pristup dijelu lekcija za svaki predmet.