Kad je riječ o potrošnji i konzumaciji hrane, najviše se raspravlja o njezinoj kakvoći i sve (1.)
cijenama. Procjenjuje se da svaki stanovnik Hrvatske u prosjeku baci u smeće čak 71 (2.)
hrane godišnje. Ta neslavna brojka temelji se na istraživanju (3.)
tijekom 2021. provelo Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja prema metodologiji Europske unije za praćenje otpada od hrane. Nije sav prehrambeni otpad jestiv, ali znatan dio (4.)
. Prema spomenutome istraživanju količinom odbačene hrane koja je još jestiva (5.)
4400 šlepera u koloni dugačoj 70 kilometara - a tolika je udaljenost od Zagreba do Kutine. U istraživanju su navedene i ove slikovite usporedbe: jestiv udio odbačene hrane jednak je količini 363140 štruca kruha, odnosno kao da svaki stanovnik Splita i Slavonskoga Broda dobije jedan kruh.
Online pripreme za maturu i instrukcije za srednju školu. Dostupno 24/7.