Pripreme za JESENSKI ROK dostupne odmah!

-

Biologija - 2017./18. ljeto - 57.

57. Izrezane su jednake kockice krumpira i potom su izvagane. Zatim su stavljene u vodene otopine šećera različitih koncentracija i nakon 24 sata ponovno su izvagane. U tablici su navedeni rezultati mjerenja.
Masa (g) uzorka krumpira na početku pokusaMasa (g) uzorka krumpira na kraju pokusaPromjena mase uzorka krumpira (\%)
57.1. Kako se naziva proces koji uzrokuje promjene u masi uzoraka krumpira?
57.2. Kakve su otopine, s obzirom na koncentracije šećera, u koje su uronjeni uzorci krumpira DiE?
57.3. Izveden je novi pokus s uzorkom E čija je masa smanjena za $26,10 \%$ u prvome pokusu. Taj uzorak smanjene mase stavljen je u vodenu otopinu šećera u kojoj je bio uzorak A.
Što će se dogoditi s masom uzorka E?
ŠTO ČEKAŠ?

Isprobaj potpuno besplatno!

Registracijom dobivaš besplatan*
pristup dijelu lekcija za svaki predmet.

*Besplatan pristup ne zahtijeva unos kartice.
© 2025, Gradivo.hr